30 mai, 2010

În loc de introducere...


Bonjour. Sunt o tânără din Iaşi, cu o pasiune (moderată) pentru hainele frumoase (dar cine nu suferă de asa ceva??), de calitate (nu neapărat de firmă) şi care au o poveste în spate.. şi aici intervine plăcerea de a găsi haine vintage, cu personalitate. Cred că preferinţa pentru haine vintage şi alte obiecte vestimentare care nu sunt neapărat ultimul trend nu trebuie să vină din faptul că, întâmplător, hainele vintage au început să fie revalorizate şi la noi, devenind astfel "fashionable", ci mai degrabă dintr-o pornire sinceră către aceste obiecte care au o istorie a lor..
În sfârşit, dintr-o perspectivă pur environmentalistă (curentul "green" a devenit şi el fashionable, nu-i asa :) ?), a purta haine vintage sau second-hand, deşi acest din urmă termen are mai degrabă o conotaţie peiorativă, este o atitudine cât se poate de environmentally friendly, pentru că astfel prelungim durata de viaţă a hăinuţelor, uneori până la câteva decenii, şi contribuim la micşorarea cantităţii de deşeuri produse de societate, dar şi a resurselor naturale pe care le risipim doar pentru a produce o haină nouă care va sta în dulapurile noastre doar un sezon sau două..
Toate obiectele vestimentare care vor fi postate aici sunt din garderoba personală (cu mici excepţii), şi toate sunt foarte îndrăgite. Postările de început vor consta în cea mai mare parte în produse care nu sunt neapărat vintage, ci hăinuţe din ultimele două decade (anii '90-2000), după care vor urma şi haine vintage propriu-zise.
Acestea fiind spuse, sper ca navigarea prin acest blog să fie o experienţă agreabilă. Enjoy!

Niciun comentariu: